10 kilométer kerékpárút épül Miskolcon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 26. kedd

Emánuel ünnepli névnapját.
Holnap Hajnalka napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek 10 kilométer kerékpárút épül Miskolcon
10 kilométer kerékpárút épül Miskolcon PDF Nyomtat Email
2018 július 10., kedd 09:22

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott,  „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés – Kerékpárút létesítése I. ütem (Bosch-Katalin utca; Mechatronikai Park bekötés; Görömböly: Bacsinszky u. – Bogáncs u. és Bacsinszky u. – Harsányi u.)” című támogatási kérelme 485 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A város elkötelezetten környezetbarát és ezt igyekszik úgy is kifejezni, hogy kedvez a kerékpárral közlekedőknek. Az új nyomvonalakat, a város kerékpárforgalmi hálózati tervét a Kerékpáros Miskolc Egyesület és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ is megvizsgálta és elfogadta.

A kerékpárral közlekedők korábban megfogalmazott igényeit teljesíti Miskolc azzal, hogy a Bosch ipartelep és a belváros között, a Katalin utcával bezárólag kerékpárutat alakít ki. Ez részben kerékpáros nyom felfestésével, részben forgalomtól elválasztott új gyalog- és kerékpárút építésével valósul meg. Ilyen új kerékpárút épül a Huba utcától a város határáig.

A belváros összekötése a Miskolc északi határában lévő iparterülettel kedvező hatással lehet a munkaerő mobilitására: a város északi területein működő nagyvállalatok dolgozóitól számos jelzés érkezett, hogy szeretnének kerékpárral, biztonságosan bejárni munkahelyükre. A fejlesztéssel a kerékpározók számára biztonságos elérhetőséget nyújtunk a Megyei Kórház és a bevásárlóközpontok felé is.

2018. júliusában kezdődik a kerékpáros nyom kialakítása a Bacsinszky utca - Bogáncs utca, az Erzsébet királyné útja - Harsányi út és a Lavotta utca - Déli utca közötti részeken. Mindettől a környék további turisztikai fellendülését is várják a szakemberek, továbbá a Déli Ipari Park is könnyebben megközelíthetővé válik.

Az adott terület önkormányzati képviselője a kivitelezővel együtt valamennyi érintett utcában szórólapokon és közvetlen megkereséssel is tájékoztatja majd a lakosságot az aktuális munkákról, korlátozásokról, az ingatlanok megközelíthetőségéről. A beruházás több ütemben, szakaszosan fog megvalósulni, így az építkezések idejére a lakosság türelmét és megértését kérjük.

A beruházás 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege nettó 485 millió Ft.

Miskolc 2021-ig – összhangban a kormányzat kerékpározás-barát politikájával – közvetlenül további 1,2 milliárd forintért kívánja folytatni a város kerékpárút-hálózatának fejlesztését. Ebben már az agglomerációs kerékpárút-építések is helyet kapnak, azzal együtt, hogy Miskolcon szinte minden városrész kerékpárúton is elérhetővé válik.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások