Miskolc készül a negyedik ipari forradalomra
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. január 17. csütörtök

Antal ünnepli névnapját.
Holnap Piroska napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Miskolc készül a negyedik ipari forradalomra
Miskolc készül a negyedik ipari forradalomra PDF Nyomtat Email
2017 december 22., péntek 16:04

Innovációs Centrumot hoz létre a város és a Miskolci Egyetem
„Az Ipar 4.0 - a negyedik ipari forradalom – elérkezett. Az automatizálás és az információs technológia egyre erősebb összefonódása új kihívásokat jelent. Korszakhatárhoz érkeztünk. Egy új, sikeres világba léphetünk be – és ebbe a világba együtt akarunk átlépni. Hiszünk az „egységben az erő” bölcsességében. Természetes ezért, hogy a város és az egyetem együttműködési megállapodást köt egymással. Egyet akarunk: egy fejlődő, modern, az újdonságokra, új technológiák befogadására képes 21. századi Miskolcot, amely részese és nyertese a napjainkban zajló negyedik ipari forradalomnak. Miskolc ma egy erős és sikeres város. A legmodernebb technológiákat alkalmazó nagy, nemzetközi vállalatok jöttek és jönnek ide. Ipari és gazdasági központként százezreknek adunk munkát, megélhetést. S ha azt szeretnénk, hogy ez a jövőben még inkább így legyen, újításokra, és a fiatalokra van szükségünk. Ezért fogunk össze most az egyetemmel. Nemcsak egy szimbolikus együttműködést kötünk, hanem egy valódi, konkrét célokon, terveken alapuló tervet írunk alá. Ezt szimbolizálja szerződésünk jelmondata: „Civitas pro universitate, universitas pro civitate” - A város az egyetemért, az egyetem a városért. ” – hangzott el a miskolci önkormányzat és a Miskolci Egyetem új stratégiai megállapodásának aláírásakor.
Az egyezmény egy újfajta, többszintű együttműködés keretét adja – a város és az egyetem közösen fog azon dolgozni, hogy új, Magyarországról még hiányzó iparágak települjenek Miskolcra. A cél, hogy magas hozzáadott értékű termelés, a legdinamikusabban növekvő, innovatív gazdasági ágazatok honosodjanak meg a városban. Az önkormányzat és az egyetem olyan gazdasági környezet megteremtésén dolgozik majd közösen, amely nem csak a termelés, hanem a kutatás-fejlesztés számára is vonzó. Ezért egy Multifunkciós Innovációs Centrumot létesítenek, amely helyszíne és motorja is lesz egyben a kutató-fejlesztő és gazdaságélénkítő tevékenységeknek.
A megállapodás kitér az oktatás megújítására is – az egyetem és a város a régió legkorszerűbb oktatási intézményi modelljét kívánják létrehozni Miskolcon; egy olyan oktatási rendszert fognak felépíteni, ami egyszerre szolgálja az ipar érdekeit, egyben pedig felkészíti a diákokat arra, hogy képesek legyenek megfelelni a negyedik ipari forradalom követelményeinek.
A megállapodásban megfogalmazott cél 2020-ra valódi kutató-fejlesztő egyetemmé alakítani a Miskolci Egyetemet. Egy olyan, elsősorban műszaki kutatóegyetemi centrummá, ahol nemcsak a legkiválóbb, legversenyképesebb tudást szerezhetik meg maguknak a magyar és külföldi diákok, hanem arra is lehetőséget kapnak, hogy új eszközöket, technológiákat találjanak fel, fejlesszenek ki; hogy a kiváló képességű fiatalok helyben teljesedjenek ki, a vállalkozások pedig itt találják meg a nekik szükséges szakembereket.  


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások