Megújult a miskolci Éltes Mátyás iskola
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 16. kedd

Gál ünnepli névnapját.
Holnap Hedvig napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Megújult a miskolci Éltes Mátyás iskola
Megújult a miskolci Éltes Mátyás iskola PDF Nyomtat Email
2017 november 17., péntek 11:34

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Módszertani Intézmény energetikai fejlesztése” című projektje keretében az Éltes Mátyás Általános Iskola épületének energetikai fejlesztése valósult meg.
Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Módszertani Intézmény a Szeles utca 65. szám alatt. Az iskola fizikai akadálymentesítése érdekében a hátsó bejáratnál 2 db akadálymentes rámpát, a földszinten pedig belső átalakítás után egy akadálymentes mosdót alakítottak ki.

A felújítás során a zárófödém és a homlokzati falak utólagos hőszigetelést kaptak, az épület tetején pedig napelemes rendszert alakítottak ki. A mintegy 1200 négyzetméter alapterületű épületbe a jelenlegi energetikai előírásoknak megfelelő, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókat építettek be. Megújították az épület fűtési és szellőztetési rendszerét: a korábbi fűtési rendszert elbontották, és teljesen új gerinchálózatot alakítottak ki, amely szabályozható, korszerű radiátorokon keresztül adja le a helyiségek fűtéséhez szükséges hőenergiát.

A beruházásnak köszönhetően az energiafelhasználás szempontjából takarékosabb, a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület jött létre, amely a megújuló energiaforrások hasznosításával fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét. Az épület korszerűsítése hozzájárul Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának azon céljához, hogy csökkentse a közintézményei által felhasznált energiát, ezzel a városban kibocsájtott üvegházhatású gázok mennyiségét.
A projekt 100 %-os támogatással az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 163.863.407 Ft.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások