• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. augusztus 18. szombat

Ilona ünnepli névnapját.
Holnap Huba napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Paktum a munka kapuja
Paktum a munka kapuja PDF Nyomtat Email
2017 október 11., szerda 13:50

Hárommilliárd forintos foglalkoztatási program indult Miskolcon. A  Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja című projektet az önkormányzat konzorciumban valósítja meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatallal és a Miskolc Holding Zrt-vel. A programmal a helyi foglalkoztatás növekedését, szintjét és a város gazdaságának fejlődését kívánják elősegíteni.
A foglalkoztatási együttműködés (Paktum) célja, hogy a városban és annak vonzáskörzetében együttműködés, partnerség alakuljon ki a munkaerőpiac érintett szervezetei, intézményei között. A program során egy közösen kidolgozott stratégia mentén, a valós munkaerő-piaci keresleten és kínálaton alapuló képzési, oktatási és humán fejlesztési, illetve foglalkoztatási programok valósulnak meg.
A Miskolc Holding Zrt. létrehozott két irodát, melyek a projekt szolgáltatásait igénybe vevő munkáltatók (Paktum iroda) és a munkát vállalni szándékozók (Munkaerő-piaci tanácsadói iroda) igényeinek kiszolgálását biztosítják. A munkaerő-piaci tanácsadó iroda a Hunyadi utca 19. sz. alatt kezdte meg működését, ahol a tanácsadók felkészítik a jelentkezőket a képzések elvégzésére, munkavállalásra, mindezt személyes mentori tevékenységgel egészítik ki.
A program társadalmi-gazdasági jelentősége, hogy a vállalatok új, megfelelően képzett munkaerőhöz jutnak, a célcsoportokban csökkenhet a munkanélküliség, nőhet a foglalkoztatottság, ami gazdasági növekedéshez vezethet, biztosabb társadalmi háttérrel. A fejlesztések eredményeként valós munkaerő-piaci igényeken alapuló képzési és támogatási rendszer jön létre, fenntartható módon javítva a város foglalkoztatási mutatóit.
A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 2 943 000 000 Ft.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások