Ismerj meg, hogy segíthess!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. február 21. csütörtök

Eleonóra ünnepli névnapját.
Holnap Gerzson napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Ismerj meg, hogy segíthess!
Ismerj meg, hogy segíthess! PDF Nyomtat Email
2016 április 13., szerda 09:59

A Vakok és Gyengénlátók B-A-Z Megyei Egyesülete a Norvég Civil Támogatási Alap pályázati támogatásával 2015. április 1. és 2016. április 30. között szemléletformáló programot valósít meg B.-A.-Z. megyében „Ismerj meg, hogy segíthess!” címmel.

Az egyenlő bánásmód jogszabályba foglalt követelménye ellenére a gyakorlat azt tükrözi, hogy a közigazgatási szervek ügyfélfogadásain hátrányt szenvednek a látássérült emberek.

A projekt során Borsod-Abaúj-Zemplén megye 20 közintézményében szemléletformáló napokat rendezünk összesen 100 ügyintéző bevonásával a látássérültek speciális problémáinak és azok megoldási módjainak átadására. A megvalósításban részt vesz 14 látássérült személy és látássérültek pedagógiája szakos gyógypedagógus is.

Közvetlen célcsoport: a B.-A.-Z. megyében élő látássérült személyek és a megyében ügyintézni kívánó látássérült személyek. Közvetett célcsoport: az ügyfélfogadásokon látássérült ügyféllel kapcsolatba kerülő ügyintézők, a látássérült személyt kísérő családtagok, egyéb fogyatékossággal élő személyek, akik az érintett hivatalokba érkeznek, az érintett intézmények projektbe be nem vont munkatársai.

A projekt során kidolgoztunk és eljuttattunk egy információs füzetet a bevont intézmények ügyintézőinek a látássérülteket érintő, munkájukban jól hasznosítható speciális ismeretekkel.

Projektünk eredményeként végbe megy a bevont ügyintézők szemléletváltása, új ismeretekkel bővül tudásuk. Az érintett dolgozók képessé válnak arra, hogy az általunk közreadott gyakorlati módszereket munkájuk során alkalmazzák. E hivatalokat felkereső látássérültek egyenlő bánásmódban részesülnek.

Projektünk huszadik - egyben utolsó szemléletformáló rendezvénye Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának ügyfélszolgálati helyiségében (Miskolc, Városház tér 8.) 2016. április 14-én 13.30 és 15:30 óra között valósul meg.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások