Átadták tegnap a Miskolci Egyetem új FIEK központját
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 14. péntek

Marcell ünnepli névnapját.
Holnap Mária napja lesz.
Főoldal Gazdaság Tudomány/Technika Átadták tegnap a Miskolci Egyetem új FIEK központját
Átadták tegnap a Miskolci Egyetem új FIEK központját PDF Nyomtat Email
2019 június 06., csütörtök 10:30

A közel 5,8 milliárdos projekt a Miskolci Egyetem, a BorsodChem, a Bosch és az ÉMI együttműködésében valósult meg.

A vendégek köszöntése után, dr. Lukács János röviden bemutatta a projektet. Prof. dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora többek közt arról beszélt, hogy a Miskolci Egyetem küldetése: a több évszázados hagyományokra építve magas szintű oktatási és kutatói tevékenységet nyújtson. Dr. Deák Csaba egyetemi kancellár szerint a FIEK több mint a Miskolci Egyetem projektjeinek zászlóshajója, inkább az intézmény egy külön szervezetéről, gazdasági egységéről van szó. A FIEK önálló kutatóintézetet hozott létre. Több mint egy projekt: egy megújult épület, egy múltból táplálkozó, de új alapokra építő, fejlődésközpontú infrastruktúra. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke és dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozták a FIEK jelentőségét.

A projekt konzorciumának tagjai, a Miskolci Egyetem vezetésével a BorsodChem Zrt., az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft., a Robert Bosch Energy and Body Systems Gépjármű elektromossági Alkatrész Gyártó és Forgalmazó Kft., valamint a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. is részt vettek a megnyitón.

A Miskolci Egyetem 2020-ig kidolgozott „Innovatív Tudásváros” című tervezetében célként tűzte ki a nemzetközi versenyképesség elérését, amiben fontos szerepet játszik majd a FIEK.  A megnyitó végén az ünnepélyes szalagátvágás után a  vendégek megismerkedtek a frissen felújított kutatóközponttal, a laboratóriumokkal és a StartUp vállalkozásokkal.

Fotó:Orosz László

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások