A versenyképes jövőért – Nyílt nap az MTA MFA-ban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 28. hétfő

Vencel ünnepli névnapját.
Holnap Mihály napja lesz.
Főoldal Gazdaság Tudomány/Technika A versenyképes jövőért – Nyílt nap az MTA MFA-ban
A versenyképes jövőért – Nyílt nap az MTA MFA-ban PDF Nyomtat Email
2009 november 09., hétfő 09:56

A versenyképes jövőért – Nyílt nap az MTA MFA-banGépi látás, csillogó pillangószárny és nanotechnológia mindenkinek

November 13-án minden érdeklődő fiatalt nyitott kapukkal vár a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézete (MTA MFA), hogy hagyományos módon idén is érdekes előadásokkal, illetve laboratóriumi látogatásokkal keltse fel az új generáció érdeklődését a természettudományos képzés iránt. Utóbbira égető szükség van, mert idén sem elegen jelentkeztek természettudományos - mérnöki felsőoktatásba, pedig megfelelő számú szakemberrel hazánk nemzetközi szinten is versenyképes lehetne az olyan területeken, mint a mikro- és nanotechnológia, illetve a Földünk jövőjét meghatározó, környezetbarát energiatermelést is jelentő fotovillamosság.

Az MTA MFA idén is nyílt napon teszi lehetővé az érdeklődőknek és a tudományok szerelmeseinek, hogy bepillantást nyerhessenek a nemzetközi hírű kutatóintézet mindennapi tevékenységébe. Az egész napos intézménylátogatás során nemcsak az itt folyó színvonalas kutatásokról tudhatnak meg többet az intézet vendégei, de a laboratóriumokban zajló gyakorlati kutatómunkával is megismerkedhetnek. Olyan fejlesztések kerülnek terítékre, mint például a gépi látás, a napelem technológiák, és szó lesz egyebek közt a festékanyagmentes, mégis csodálatos kékben pompázó, fotonikus kristályként viselkedő dél-amerikai pillangószárnyakról, illetve a választható programok között szerepel a több szereplős rendszereket vizsgáló úgynevezett diszkrét matematikához tartozó játékelmélet bemutatása is.

„Izgalmas, és a szó legszorosabb értelmében is színes programokkal várunk minden érdeklődőt abban a reményben, hogy sikerül felhívni a hozzánk ellátogató fiatalok figyelmét a természettudományok szépségeire, és az ehhez kapcsolódó tantárgyak fontosságára.” - fogalmazott Dr. Bársony István professzor, az MTA MFA igazgatója, majd hozzátette: „A kedvezőtlen felsőoktatási tendenciák nemcsak a szakmabelieknek, de már a gazdasági élet szereplőinek is szemet szúrtak. Kutatóintézetünk a maga módján így is igyekszik hozzájárulni a kedvezőtlen folyamatok megállításához, sőt megfordításához.”

A szervezők 2009. november 13-án reggel 07.30-tól várják az érdeklődőket - akár teljes középiskolai osztályokat is – a KFKI telephelyen az MFA Tanácstermében (XII. kerület, Konkoly-Thege Miklós út 29-33., 26. épület, 1. em.). A telephelyre belépni csak személyi igazolvánnyal lehet!

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások