Páros években rendeznek Elektromobil versenyt
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 12.

Izabella ünnepli névnapját.
Holnap Jenő napja lesz.
Főoldal Gazdaság Tudomány/Technika Páros években rendeznek Elektromobil versenyt
Páros években rendeznek Elektromobil versenyt PDF Nyomtat Email
2012 szeptember 25., kedd 21:44

2013-ban rivaldafény a Mérnökök játszóterén
Az eddig már két alkalommal, nagy sikerrel megrendezett A mérnökök játszótere elnevezésű esemény, jövőre az eddigiekhez képest nagyobb szabású, országos méretű eseménysorozattá fejlődik, mely során a mérnökhallgatói csapatoknak 2013 áprilisában ismét kiváló lehetőségük adódik tehetségük, kreativitásuk, innovációs gondolkodásuk megmutatására és megmérettetésére. Az Elektromobil verseny eddig megszokott ütemezése ezért megváltozik.
A mérnökhallgatók számára létrehozott és évek óta sikeres versenyek közül a Bosch jövőre A mérnökök játszótere országos eseménysorozatra fókuszál, melynek szervezőstábja idén október közepén országjáró Campus Tour-ra indul, hogy az összes érdeklődővel személyesen ismertesse meg az izgalmas projekt minden részletét. A szervezők annyit már elárultak, hogy a kétnapos rendezvény szenzációja egy Guiness rekord-állítási kísérlet lesz.

Az elmúlt évek szakmai és szervezési tapasztalatai is indokolják, hogy a 2009 óta óriási sikerrel zajló Elektromobil verseny mostantól minden páros évben kerüljön megrendezésre Miskolcon, a Robert Bosch Power Tool Kft. szervezésében. A 2014-es Elektromobil verseny alkalmat teremt arra, hogy egyrészt frissüljön a mezőny, erősödjön a csapatokon belüli generációs tudástranszfer, másrészt a mérnökhallgatóknak több műszaki újdonság kifejlesztésére és bemutatására adódik lehetősége. A legközelebb két év múlva megrendezésre kerülő verseny, könnyítést jelenthet azoknak a csapatoknak is, amelyek eddig az Elektromobil verseny mellett párhuzamosan a Nemzetközi Rexroth Pneumobil Versenyre is beneveztek, azonban a szoros nevezési és versenyhatáridők miatt kevesebb idejük és kapacitásuk maradt a felkészülésre vagy épp választásra kényszerültek.

„Az Elektromobil verseny sikertörténete nem ér véget, csupán a struktúrája és a ritmusa változik, így a jövőben kétévente kerül megrendezésre. Tulajdonképpen a mára már nagyon intenzív csapatmunkát, együttműködést és komoly szakmai- és üzleti koordinációt feltételező versenyre való felkészülés idejét hosszabbítjuk meg, és abban bízunk, hogy a hallgatók soraiból verbuválódva 2013 őszén is rekordszámú mérnökcsapat él majd a nevezés lehetőségével. A mérnökök játszótere elnevezésű, a tervek szerint idén már országos nagyságúvá fejlesztett eseménysorozatunk a tervek szerint minden eddiginél izgalmasabb szakmai kihívások elé állítja a mérnökcsapatokat.” – nyilatkozta dr. Ficzere Ferenc, a Bosch csoport kommunikációs igazgatója.

A Bosch Rexroth vállalatok által létrehozott Nemzetközi Rexroth Pneumobil Verseny 2013-ban is megrendezésre kerül Egerben; a versenykiírás hivatalos közzétételére 2012. október 8-án kerül sor.

A mérnökök játszótere eseménysorozatra történő regisztrációs nevezés határideje: 2012. november 4.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások