• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 18. szerda

Frigyes ünnepli névnapját.
Holnap Emília napja lesz.
Főoldal Gazdaság Tudomány/Technika “Ökocsik” életre tervezve
“Ökocsik” életre tervezve PDF Nyomtat Email
2012 április 24., kedd 22:48

Visszaszámlálás a Bosch Elektromobil versenyig

- 5 nap múlva start – több mint 300 mérnökhallgató áll a rajtvonalhoz

- Szujó Zoltán nagy izgalommal várja a „negyediket”
- Megasztárok a nagyszínpadon

Miskolc – Környezetkímélő járgányok futamával, fergeteges szabadtéri programokkal tarkított egész napos családi program kavalkáddal készül a Bosch, idén immár a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Elektromobil versenyre április 28-án, Miskolc belvárosában. A rendezvény házigazdája Szujó Zoltán és Demcsák Zsuzsa lesz.

A miskolci Népkertnél április 28-án 9 órától kezdődő nagyszabású program keretében olyan elektromos hajtással rendelkező járművek mérik össze teljesítményüket, melyeket magyar felsőoktatási intézmények hallgatói csapatai terveztek és kiviteleztek a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. által hirdetett versenyre. A 66 csapatnak köszönhetően a körversenyen és a gyorsulási futamokon több, mint 300 mérnök mérheti majd össze tudását, mely során kiderül, mennyire sikerült az Elektromobilokat „életre tervezni”.

Szombaton a döntőbe jutott járművek négy kategóriában – hosszú távú és rövid távú gyorsulási eredményeik, műszaki megoldásuk, illetve szépségük, dizájnjuk alapján – kapnak majd elismerést, mely utóbbira a közönség szavazhat.  A verseny abszolút győztese amellett, hogy egy évig viseli a „Bosch Legjobb Elektromobilja” címet, a kategória győztesekkel együtt részt vehet egy különleges és minden bizonnyal extrém sport hétvégén.

24 órás támogatás a finisben
Amíg a kollégiumi pincékben, családi házak és felkészítő tanárok garázsaiban, éjjel- nappal épülnek a titkos innovációs receptek alapján tervezett járgányok, addig a mérnök mentorok szinte 24 órában forró dróton tartják a kapcsolatot a csapatokkal, hogy az utolsó pillanatig minden szakmai segítséget megadjanak számukra. A versenyt szervező miskolci stáb mindeközben a versenypálya kialakításának utolsó simításaival, a városi főutak lezárásával, a versenybizottsággal való utolsó megbeszélések mellett a több, mint 300 résztvevő mérnökhallgató profi kiszolgálásával foglalkozik. Szujó Zoltán, aki már harmadik alkalommal csatlakozik a miskolci versenyhez, így mára az Elektromobil elválaszthatatlan szereplőjévé vált, kérdésünkre elmondta – „Óriási élményt, sőt kihívást jelent számomra, hogy részese lehet annak, amikor fiatal magyar műszaki tehetségek által épített autócsodákkal találkozom és ezek egész napos futamait a közönséggel együtt izgulhatom végig”.

A több ezer fős szurkolótábor hangulatáról április 28-án a már megszokott módon ismét fergeteges programok gondoskodnak majd Miskolcon; az idei sztárfellépők a Megasztár hírességei: Tóth Gabi és Caramel.


 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások