Tudomány/Technika
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. március 7.

Tamás ünnepli névnapját.
Holnap Zoltán napja lesz.
Főoldal Gazdaság Tudomány/Technika
Tudomány/Technika
Idén először indul önálló magyar FIRST LEGO League verseny PDF Nyomtat Email
2021 február 24., szerda 17:30

Projektalapú feladatmegoldás, algoritmikus gondolkodás, csapatmunka, programozási alapok: 2021-ben először önálló magyar szervezésben tartják meg a világ egyik legnagyobb robotépítő közössége, a FIRST, valamint a világszerte ismert építőjáték-gyártó LEGO nagy hagyományokkal bíró versenye, a FIRST LEGO League hazai fordulóit.

Bővebben...
 
A konyhai robotgépek kiválasztásának szempontjai PDF Nyomtat Email
2021 február 20., szombat 09:02

A konyhai robotgépek jelentőségét sokan alábecsülik, pedig ma már nélkülözhetetlenek, hiszen jelentősen megkönnyítik és lerövidítik a sütés-főzés előkészületeit.

Bővebben...
 
A Corda háztartási létrák hozzáadott értékéről és hasznosságáról PDF Nyomtat Email
2021 február 18., csütörtök 09:08

Miként szolgálják a Corda háztartási állólétrák azt, hogy a kisebb és nagyobb otthoni munkákat lehetőség szerint hatékonyan, ugyanakkor biztonságosan tudjuk ellátni? Ezt a kérdést fogjuk körbejárni a bejegyzés keretei között.

Bővebben...
 
A felszeletelt mobilhálózaton nincs többé széteső képű közvetítés PDF Nyomtat Email
2021 február 12., péntek 10:39

Új fejezetet nyit a hálózatbiztonságban az Ericsson 5G RAN slicing technológiája

Jelentősen megnőtt azoknak a felhasználási területeknek a száma, ahol nem folyamatosan van szükség a nagy sávszélességű mobilhálózatra, de amikor igen, akkor fontos, hogy folyamatosan gyors maradjon a kapcsolat. Ilyen a médiaipar, a cloud gaming, a járművek vagy az épp mentést támogató rendszerek távvezérlése. Erre a kihívásra jelent választ az Ericsson új technológiája.

Bővebben...
 
Húzató, nyomató szerszámokkal az eredeti karosszéria formájáért PDF Nyomtat Email
2021 február 11., csütörtök 10:28

Húzató, nyomató szerszámokkal el lehet érni, hogy az autónk más formát kapjon, mint azt a tervezőik megálmodták. Persze nem emiatt van szükségünk ezekre a szerszámokra. Épp azért használjuk ezeket, hogy a karosszéria visszanyerje az eredeti alakját. Amikor egy autó javításáról beszélünk, akkor számos hibába belefuthatunk, de ezek közül a leglátványosabb a karosszéria sérülése. Erre nyújtanak megoldást a húzató, nyomató szerszámok.

Bővebben...
 
Okosszellőztetés az otthonában PDF Nyomtat Email
2021 február 11., csütörtök 10:06

Az otthonok rendszeres szellőztetése több okból is fontos feladat, mégis sokan meglehetősen elhanyagolják, vagy nem megfelelően teszik. Pedig a rossz minőségű beltéri levegő nem csak az emberi szervezetre gyakorolt hatása miatt nem ideális, de az ingatlan állagának romlását is előidézheti.

Bővebben...
 
Innovatív szoftvereket fejlesztett a Jánosik és Társai Kft. PDF Nyomtat Email
2021 január 28., csütörtök 10:39

Speciális, innovatív szoftvereket fejlesztett ki és vezetett be a Jánosik és Társai Kft. Ezek segítségével pontosan nyomon követhetik és ellenőrizhetik a megrendelők a cég által elvégzett munkákat. A kifejlesztett szoftverek számos területen alkalmazhatók: többek közt az őrzés-védelem, az üzemeltetés, a külterületi gondozás és a takarítási munkáknál. A cég gondolt az álláskeresőkre is. Számukra egy, az eddigieknél jóval egyszerűbb és átláthatóbb jelentkezési felületet alakítottak ki.

Bővebben...
 
A személyes adataink 5 legnagyobb ellensége PDF Nyomtat Email
2021 január 28., csütörtök 09:38

Az Európai Tanács kezdeményezésére 2007 óta minden év január 28-a az adatvédelem nemzetközi napja, amely adataink védelmére, és az ehhez kapcsolódó ismeretek fontosságára hívja fel a figyelmünket. Az idei világnap mégis más, mint a többi, hiszen az elmúlt egy évben az életterünk még inkább az online világ köré fonódott. A megnövekedett digitális jelenléttel egyenes arányban nőtt a kibertámadások száma is, amelyek során illetéktelen kezekbe kerültek a felhasználók érzékeny adatai. Ezt támasztja alá az ESET kiberbiztonsági jelentése is, mely szerint globális szinten 37%-kal nőtt az otthoni munkavállalókat érő kibertámadások száma.

Bővebben...
 
Megvan Magyarország legsokoldalúbb informatikusa PDF Nyomtat Email
2021 január 25., hétfő 08:01

Eredményt hirdettek hazánk legnagyobb online IT versenyén

Bővebben...
 
Algoritmus mondja meg, hol van jó helyen az orvos PDF Nyomtat Email
2021 január 22., péntek 10:28

Algoritmus mondja meg, hol van jó helyen az orvos–ingyenes „egészségügyi Tinder” újra rajzolja az egészségügyi munkaerő piacot

Bővebben...
 
Patyolattiszta ablakok modern ablaktisztító robot segítségével PDF Nyomtat Email
2021 január 22., péntek 08:39

Ebben a cikkben a korszerű ablaktisztító robotok hasznosságára és hozzáadott értékére igyekszünk minél inkább rámutatni. Méghozzá elsősorban abból a szemszögből, hogy a gyakorlati alkalmazásuk mennyire látványosan képes megkönnyíteni, eredményesebbé tenni, és nem utolsósorban hatékonyabbá formálni az ablakfelületek tisztán tartásának menetét.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások