• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. május 20.

Bernát, Felícia ünnepli névnapját.
Holnap Konstantin napja lesz.
Főoldal Gazdaság Elérhető az interneten az NAV nyomtatványa
Elérhető az interneten az NAV nyomtatványa PDF Nyomtat Email
2011 március 02., szerda 22:18

A 1117. számú, „Átvezetési és kiutalási kérelem a folyószámlán mutatkozó túlfizetéshez” elnevezésű nyomtatvány 2011. évi változásai A 1117. számú, „Átvezetési és kiutalási kérelem a folyószámlán mutatkozó túlfizetéshez” elnevezésű nyomtatvány és kitöltési útmutatója 2011. január 1-jétől elérhető az interneten. A nyomtatvány a folyószámla valamely adónemén mutatkozó túlfizetés más adónemre történő átvezetésére, továbbá a folyószámla bármely adónemén mutatkozó valós túlfizetés, és a jogerős határozattal megállapított, az adózó javára mutatkozó összeg visszaigénylésére szolgál.

A kérelem szerkezete és kitöltése a korábbi évekhez képest alapvetően nem változott, azonban
az adózás rendjéről szóló törvény módosítása, továbbá az adóhatóság és a vámhatóság összevonása következtében a nyomtatványon az adózóknak lehetősége van vámszámlára átutalást kezdeményezni. Erre a nyomtatvány 1117-02-es lapja szolgál, melyen a terhelendő adónem oldalán valamennyi (kivéve magán-nyugdíjpénztári) adónem feltüntetésére lehetőség van. A jóváírandó adónem oldalán az adózónak lehetősége van a megnyíló lista alapján annak a vámszámlának a kiválasztására, amelyre az átutalást kezdeményezni szeretné.

Abban az esetben, ha az állami adóhatóságnál nyilvántartott túlfizetést a vámhatóságnál nyilvántartott tartozásra kéri elszámolni, úgy a tartozás megfizetésének napja az a nap, amely napon a tartozást nyilvántartó adóhatóság számláján a befizetést jóváírják. A vámnemekhez kapcsolódó számlaszámok a vámhatóság internetes honlapjáról letölthetőek

Vámhatóságnál fennálló túlfizetésének kiutalását és/vagy átvezetését a vámhatóságnál kezdeményezheti.

A 1117. számú nyomtatvány kereskedelmi forgalomban is beszerezhető, amely nem másolható, az adóhatóság kizárólag eredeti példányt fogad el. A nyomtatvány letölthető továbbá a www.nav.gov.hu internetes honlapról is, valamint elektronikus úton is benyújtható.


NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatósága


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások