• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. december 16. szombat

Etelka ünnepli névnapját.
Holnap Lázár napja lesz.
Főoldal Gazdaság Megnyitott Miskolc első közösségi irodája
Megnyitott Miskolc első közösségi irodája PDF Nyomtat Email
2017 szeptember 20., szerda 15:59

GRABOVSKY-Coworking and more – ez a neve Miskolc első közösségi irodájának. Az egyedülálló kezdeményezés több hónapos előkészületet követően szeptember 15-én mutatkozott be a nyilvánosság előtt.


A Miskolc történelmi belvárosában, a Rákóczi Ferenc utcán létesült közösségi iroda megnyitóján előbb dr. Tóth Gergely, a Regionális Ifjúsági Szolgáltató Központ elnöke mondott köszöntőt. Örömét fejezte ki, hogy az ötletük valósággá vált, majd az elmúlt hónapok történéseit vette számba.

- Az ötlet, hogy nyissunk egy úgynevezett coworking irodát, körülbelül egy éve született meg. Ehhez Budapesten, illetve Nyugat-Európában már jól modelleket vettünk alapul. Ezt követően komoly üzleti tervet hoztunk létre, és mivel a RISZK ezt egyedül nem tudta volna létrehozni így kockázati tőkebefektetőként a JÁMBOR&TÓTH Ügyvédi Iroda segített a megvalósításban. Emellett Európai Uniós támogatásra is pályáztunk, ebben még nincs döntés.  Ezt a helyiséget, ahol most állunk júniusban vettük át, mára pedig csaknem teljesen elkészült – mondta dr.Tóth Gergely, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a GRABOVSKY közösségi iroda létrehozását.

Őt követte Rikter Ádám a GRABOVSKY ügyvezetője, aki a coworking irodákról beszélt általánosságban, illetve bemutatta a miskolci projektet.
- Egy nagyon izgalmas utazás elején vagyunk, hiszen napról-napra új igények, új lehetőségek merülnek fel. Maga a közösségi iroda az elmúlt néhány évek innovációja, a fővárosban már működik néhány ilyen, Miskolcon viszont ez az első. Egy rendkívül izgalmas projekt, hiszen a közösségi iroda működését nagyjából úgy kell elképzelni, mint mondjuk az Ubert, vagy a telekocsi szolgáltatásokat. Ebben az irodában alapvetően munkaállomásokat és tárgyalókat üzemeltetünk, elsősorban szabadúszóknak, önálló projekteken dolgozóknak, két-háromfős csapatokban dolgozóknak, egyszóval mindazoknak, akik munkájukhoz nem szeretnének egy teljes irodát fenntartani, munkaállomásokra viszont szükségük van  - részletezte Rikter Ádám, hozzátéve,  hogy emellett közösségi és rendezvénytermük arra is alkalmas lesz, hogy az itt dolgozók meg tudják ismerni egymást, megosszák tudásukat, és ilyen formán egyfajta közösséget alkossanak.

MI IS AZ A COWORKING?
A coworking irodák olyan „munkahelyek”, melyben többen egyazon térben egymástól függetlenül dolgozhatnak, munka közben ismerkedhetnek, tapasztalatot cserélhetnek. A coworking ötlete amerikai eredetű. 1999-ben született, az első „irodát” 2005-ben hozta létre az a Brad Neuber, aki ma a Google sztárprogramozójaként ismert.  Innen indultak hódító útjukra, előbb az Egyesült Államokban, később Nyugat-Európában, és néhány éve hazánkban is megjelentek az első irodák, előbb Budapesten, majd vidéken is. Miskolcon a Grabovsky Coworking&More az első.

A közösségi irodák többnyire a belvárosban helyezkednek el, a jó megközelíthetőség érdekében, a munkaállomásokon biztosítják az irodai munkához nélkülözhetetlen infrastruktúrát, de a legtöbb, számos további szolgáltatást is kínál, inkubációs vagy székhelyszolgáltatással, tanácsadással, közösségi funkciókkal segíthetik a kezdő vállalkozókat, induló vállalkozásokat.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet


sajtokozlemeny Bobita-1

Hírdetés

mail.google.com
33 650x488

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások