Szennyező tájseb helyén logisztikai központ
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. január 25. hétfő

Pál ünnepli névnapját.
Holnap Vanda napja lesz.
Főoldal Gazdaság Szennyező tájseb helyén logisztikai központ
Szennyező tájseb helyén logisztikai központ PDF Nyomtat Email
2014 június 27., péntek 09:39

"Intermodális logisztikai csarnok alapkövét rakták le csütörtökön Miskolcon az egykori salakhányó, a halna helyén. A több mint 10 ezer négyzetméter alapterületű csarnokot az Európa-Center-Miskolc Kft. építi, a beruházás összértéke közel 2 milliárd forint. A betelepülő vállalkozásokkal 150-200 embernek nyújthat majd megélhetést a logisztikai park. A tervek szerint a csarnok kivitelezése szeptember végére fejeződik be."

Ez a hír, de egy alapkőletétel ünnepség arra is jó, hogy a felszólalók saját benyomásukat, véleményüket is elmondják a sajtó képviselőinek.
Lengyel Attila: Három millió köbméter salak hegy válik itt a város szívében korszerű logisztikai központtá. Az a tervünk, hogy Ipari Park címet kapjon a terület, amelynek során fontos előnyhöz jut Miskolc, s tervezünk egy faipari klaszter létrehozását, amely újabb előnyökkel járhat.
Pfiegler Péter Miskolc alpolgármestere: Egy városvezetőnek mi lehet fontosabb, mint az, hogy új vállalkozások telepedjenek meg a városban. Már a B csarnok átadásán is itt voltam, s azóta hatalmasat lépett előre a projekt. Örülök a klaszter tervének, mert igaz, hogy ebben mi "leg"-ek vagyunk, hiszen itt működik az Autóipari és az Űrkutatási klaszter is nálunk, de ezek az összefogások sok esetben motorjai lehetnek a gazdaság egy.-egy területének.
Varga László a terület országgyűlési képviselője: Amikor a Hideg soron lefelé jött az ember egy kicsit szelesebb napon, akkor azt látta, hogy egy hatalmas tájsebből száll a salakpor, s beteríti a várost. Ma, azt látjuk, hogy beköszöntött a XXI.század, s eltűnt egy szennyező folt. Persze nem csupán a környezetvédelem, hanem a munkahelyteremtés szempontjából tartom ezt óriási eredménynek.

OBE

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások