TÖBB MINT 1 MILLIÁRDOS FEJLESZTÉS AZ EURÓPA CENTER MISKOLC ÜZLETI ÉS LOGISZTIKAI PARKBAN
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. január 25. hétfő

Pál ünnepli névnapját.
Holnap Vanda napja lesz.
Főoldal Gazdaság TÖBB MINT 1 MILLIÁRDOS FEJLESZTÉS AZ EURÓPA CENTER MISKOLC ÜZLETI ÉS LOGISZTIKAI PARKBAN
TÖBB MINT 1 MILLIÁRDOS FEJLESZTÉS AZ EURÓPA CENTER MISKOLC ÜZLETI ÉS LOGISZTIKAI PARKBAN PDF Nyomtat Email
2013 július 01., hétfő 21:02

Az Európa Center Miskolc Kft. 2013. június 30-án zárja le az ÉMOP-1.1.1/A-09-2010-0001 azonosító számú „Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park III. ütem fejlesztése” című projektjét, melynek keretében összesen 8213 m2 iroda + raktárcsarnok épült,  1.066.272.265,- Ft beruházási költséggel. A sikeres pályázat után a projekt megvalósításához 494.217.195,- Ft  állami támogatást vehetett igénybe a társaság. Az Európa-Center-Miskolc Kft. Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park néven európai szintű üzleti környezetet hozott létre az egykoron jelentős méretű kohászati salakhegy (halna) rekultivációja, tájbaillesztése után.
Az egykoron jelentős méretű kohászati salakhegy (halna) az elmúlt évek feldolgozó tevékenységének és a megvalósult rekultivációnak köszönhetően vált alkalmassá az Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park befogadására. Az Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park a hasonló elnevezésű budapesti partnerlétesítményünk kedvező tapasztalataira alapozva kezdi meg működését.
A teljes beruházás 6 ütemre tagolódik, összesen mintegy 6 milliárd forint beruházási költség mellett. A már elkészült „A”, „B”, „C” épületeket hamarosan követi a részben hasonló funkciójú „D”, „E” és „F” jelű épületek felépítése is.
Az épületeknek helyet adó egykori kohászati salakhalna rekultivációja, tájbaillesztése döntő részben befejeződött. Ennek hatására nemcsak eltűnt a város közepének esztétikai értékét évtizedek óta romboló salakhegy látványa, de a terület új funkciót is nyert.
A területen, a beruházás részeként teljesen új, korszerű közműhálózat épült ki, mely tovább emeli ennek a komoly lehetőségeket rejtő ipari területnek az értékét.
A projekt egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a nagyobb vállalatok logisztikai igényeinek kielégítése mellett a KKV szektor részére kínáljon kisebb, akár 300-500 m2-es bérelhető vagy megvásárolható munkaterületeket, irodai-, raktározási-, vagy akár kis- és nagykereskedelmi céllal, európai szintű környezetben, európai színvonalú szociális, menedzsment és inkubációs szolgáltatásokkal. A beruházás azon túl, hogy számszerűsíthetően is hozzájárul a város gazdasági fejlődéséhez és a munkanélküliség csökkentéséhez, megoldja azt az évtizedek óta fennálló esztétikai, környezeti problémát is, amely a kohászati salakok belvároshoz közeli tárolására eddig jellemző volt.
Mert kell egy központi hely, ami biztos bázisa sikeres vállalkozásának!

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások