Gazdaság
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. január 25. hétfő

Pál ünnepli névnapját.
Holnap Vanda napja lesz.
Főoldal Gazdaság
Gazdaság
Felvirágozhat az elektromos buszok magyarországi gyártása PDF Nyomtat Email
2021 január 22., péntek 18:08

Hazánkban készül Európa első csuklós hidrogénbusza

Bővebben...
 
Nagyon közel a határidő: január 31-ig kell befizetni az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat PDF Nyomtat Email
2021 január 22., péntek 10:07

2021. január 31. napja, azaz jövő hét vasárnap a 2020. évi bevalláshoz kapcsolódó élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletének fizetési határideje. Felhívjuk a figyelmet, hogy a határidő minden kötelezettre vonatkozik.

Bővebben...
 
Érdemes már januárban nyilatkozni az szja-kedvezményekről PDF Nyomtat Email
2021 január 21., csütörtök 11:20

Célszerű már januárban kitölteni az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy a munkáltatók mielőbb figyelembe vegyék a munkavállalóknak járó kedvezményeket.

Bővebben...
 
Amit a padlásfödém szigeteléséről tudni érdemes PDF Nyomtat Email
2021 január 21., csütörtök 08:09

Nyáron általában nem gondolkodik az ember a lakás szigetelésén, de ahogy bejönnek az első mínuszok, rögtön eszébe jut ez a hiányosság. Ha másért nem, akkor azért, mert a fűtésszámla igen magasra rúg, de a lakásban még sincs annyira meleg, ami indokolná a költségek ilyen szintű emelkedését.

Bővebben...
 
Biztató jelek: 2020 negyedik negyedévére stabilizálódott a hazai álláspiac PDF Nyomtat Email
2021 január 20., szerda 12:12

 A koronavírus második hulláma már egyáltalán nem érte a márciusihoz hasonló sokként a hazai munkaerőpiacot. 2020 utolsó három hónapja a stabilizálódás és a jövőre való felkészülés jegyében telt, az új álláshirdetések száma csupán egy százalékkal maradt 2019 azonos időszakának szintjétől – derül ki a Profession.hu negyedik negyedéves jelentésének adataiból.

Bővebben...
 
Megtévesztő reklámok miatt közel 6 milliárd forint bírságot szabott ki az elmúlt két évben a GVH PDF Nyomtat Email
2021 január 20., szerda 10:47

Az év eleji időszakban számos cégnél döntenek reklámozási és marketing kérdésekben, ezzel pedig igen érzékeny területre lépnek. Az elmúlt két évben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ilyen ügyekben csaknem 6 milliárd forint bírságot szabott ki. Aki biztos akar lenni a dolgában, annak napi szinten követnie kell a jogszabályi háttér változásait – hívja fel a figyelmet az  Ügyvédi Társulás.

Bővebben...
 
Illegális a műanyagot és bambuszt együttesen tartalmazó termékek forgalmazása PDF Nyomtat Email
2021 január 20., szerda 09:36

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a forgalmazók figyelmét, hogy az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a forgalmazása, amelyeket műanyag és bambusz alapanyagok együttes használatával állítanak elő. A Nébih a következő negyedévig türelmi időt biztosít a forgalmazóknak, hogy kivonják az ilyen termékeket a forgalomból, azt követően azonban fokozottan ellenőrzi és szankcionálja illegális árusításukat.

Bővebben...
 
Szijjártó Péter: újabb három német vállalat döntött magyarországi beruházás mellett PDF Nyomtat Email
2021 január 18., hétfő 18:26

Újabb három jelentős, nemzetközi jelenléttel rendelkező német vállalat döntött további magyarországi beruházás mellett - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Bővebben...
 
Hogyan készítsünk profi webáruházat? PDF Nyomtat Email
2021 január 15., péntek 09:17

A webáruház készítés során lényegében egy saját online boltot hozunk létre. Nem véletlen, hogy sokan ebben utaznak, hiszen számos esetben megspórolják ezzel a módszerrel a logisztikai kellemetlenségeket. Azonban ha már elhatározzuk magunkat, nem árt professzionális webáruházat készíteni, ellenkező esetben nehézségekbe ütközhetünk. A következő cikkben megtudhatod, hogyan készíthető eredményes webáruház!

Bővebben...
 
Bács-Kiskun megyében is megjelent a madárinfluenza PDF Nyomtat Email
2021 január 14., csütörtök 12:44

Újabb területen, Bács-Kiskun megyében is igazolta a madárinfluenza vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az érintett kerekegyházi nagy létszámú tojótyúkállomány felszámolása már folyamatban van és a hatóság a további ilyenkor szükséges intézkedéseket is elrendelte. A kereskedelmet érintő információk folyamatosan frissülnek a Nébih oldalán.

Bővebben...
 
Komoly kereslet zúdult rá az ingatlanpiacra januárban PDF Nyomtat Email
2021 január 13., szerda 18:16

2021 legnagyobb kérdése a munkaerőkínálat alakulása lesz

Az idén életbe lépett újabb kormányzati lakásteremtési kedvezményeknek két jelentős, egymásra épülő hatása volt: a bejelentések után tavaly a legtöbben már kivártak a vásárlással, emiatt januárban berobbant az adás-vételek száma. Vincze Krisztián, a GV Hitelközpont országos hitelközvetítő hálózat ügyvezető tulajdonosa arról beszélt, az áfacsökkentés és az illetékkedvezmény a keresleti és a kínálati oldalnak is egyaránt előnyös, az intézkedéseknek köszönhetően pedig várhatóan sikerül ellensúlyozni a koronavírus-járvány alatt a szegmensben tapasztalt visszaesést.

Bővebben...
 
Fertőtlenítési útmutatóval segíti az állattartókat a Nébih PDF Nyomtat Email
2021 január 13., szerda 16:05

Fertőtlenítési útmutatót állított össze az országos főállatorvos megbízásából a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A kiadvány célja, hogy megkönnyítse az állattartó telepek tulajdonosai számára az állatok egészségének megőrzését a fertőtlenítéshez szükséges lépések számbavételével. A gazdasági haszonállattartó telepek megfelelő fertőtlenítése ugyanis a biztonságos élelmiszer előállítás egyik legfontosabb alapfeltétele, egyúttal a komoly gazdasági kárral járó állatbetegségek megelőzésének kulcsa.

Bővebben...
 
Összefogás: Az OMV Hungária és vásárlói együtt 6 millió forinttal segítették a Máltai Szeretetszolgálatot PDF Nyomtat Email
2021 január 13., szerda 10:53

Közel 3 millió forint gyűlt össze a Máltai Szeretetszolgálat számára az OMV Hungária év végi adománygyűjtő akciójában, melyet a vállalat megduplázott

Bővebben...
 
Brexit – mi változott? PDF Nyomtat Email
2021 január 12., kedd 22:52

Az Egyesült Királyság 2020. február 1-jén kilépett az Európai Unióból (EU) és 2021. január 1-jén elhagyta az EU vámunióját is, ezért a magyar kereskedők, vállalkozások és állampolgárok is jelentős változásokat tapasztalhatnak a brexit miatt.

Bővebben...
 
Tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt 80 millió forintos bírságot rótt ki a Nébih PDF Nyomtat Email
2021 január 12., kedd 08:42

Jogerősen 80 millió forint termékpálya-felügyeleti bírságot szabott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a SPAR Magyarország Kft.-vel szemben. A vállalkozás több élelmiszeripari beszállító esetében is tisztességtelen üzleti magatartást tanúsított, amikor mérhető forgalmi cél meghatározása nélkül ún. „fix bónusz” megfizetésére kötelezte őket.  A jogsértő eljárással mintegy 75 millió forinttal károsította meg a SPAR kereskedelmi partnereit.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások