Ha rendszeresen jársz túrázni, kempingezni, akkor tudod, hogy egy jó éles kés számos helyzetben lehet a legjobb barátod. Ilyen kést azonban nem annyira könnyű találni: még ha a vásárláskor éles is, számos esetben hamar tompulnak, és a rendszeres élezgetés ellenére is nehéz kezelni őket. Kivéve, ha minőségi késeket vásárolsz, amiknek a pengéje sokáig marad éles.
|
Bővebben...
|
Akik a koffeines kávé szerelmesei, sokszor csak legyintenek a koffeinmentes verzióra: az nem is igazi kávé! Fogalmuk sincs, mekkorát tévednek: a mentes verzió is lehet ugyanakkora élmény, ugyanúgy megadja a kávézás örömét, a koffein hatásai nélkül.
|
Bővebben...
|
Kipróbáltam s Sencor új turmixgépét
Az egész család imádja nálunk a turmix italokat, smoothie - kat. Minden préselünk, keverünk, aprítunk és rendkívül izgalmas, újszerű ízeket is kipróbálunk. Ezért is örültem meg a gyártó cég felkérésének, amikor azt kérte teszteljem a Sencor Nutri Blender gépét.
|
Bővebben...
|
Tanácsok, hogy mindenkinek komfortos legyen az ünnep Gluténérzékenyként a hétköznapi élet nem sétagalopp: minden nap meg kell tervezni előre a napi menüt, végig kell gondolni hol van lehetőség étkezni. A legnagyobb kihívást talán a különböző rendezvények és családi összejövetelek jelentik. Ugyan az idei év vége nem a hatalmas bulikról fog szólni, de kisebb baráti, családi vacsorák megvalósulhatnak, s ezeket egy kis odafigyeléssel mindenki számára még élvezetesebbé tehetjük.
|
Bővebben...
|
Visszahívta és kivonta a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. az 500 grammos ARO márkájú étkezési lencsét határérték feletti növényvédőszer-maradék miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján pénteken.
|
Bővebben...
|
Hiány lehet a zselés ízvilágból a járvány miatt
|
Bővebben...
|
Az ünnepekre készülődve a Szupermenta program tesztjében 22 gyorsfagyasztott gesztenyepürét és 5 gesztenyemasszát vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Élelmiszerbiztonsági szempontból mindent rendben találtak.
|
Bővebben...
|
5 tipp, hogy ne az egészségtelen ételekről szóljanak az ünnepek
A karácsonyi időszak elmaradhatatlan része a sütés-főzés, a rengeteg finom sütemény és a hatalmas lakomák... Bár valószínűleg az idén kevesebbet fogunk találkozni, ezek a szokások mégis megmaradnak. Testi és lelki egészségünk érdekében azonban célszerű a maratoni evés, nassolás helyett pár apró szabályt beiktatni, hogy kiegyensúlyozottan kezdődhessen az új év. Az Upfield szakértői most abban segítenek, hogy az ünnepi időszakban is tudatosan táplálkozzunk.
|
Bővebben...
|
Így lesz idén egészségesebb a karácsony
Az egészségtudatos táplálkozás egyre nagyobb teret hódít, noha sokan az alternatív alapanyagok otthoni felhasználását még mindig a fogyókúrával, esetleg egy hangzatos diétával hozzák összefüggésbe, ami lemondásokkal, vagy egyenesen önsanyargató életmóddal jár. Pedig az egészséges élelmiszerekből is lehet finomakat alkotni a konyhában, új ízeket fedezhetünk fel, gazdagodik, színesedik a menüpaletta, sőt a családi recepteket is egészségesebbre lehet hangolni anélkül, hogy bárki is észrevenné.
|
Bővebben...
|
A Zwack Unicum már több mint 100 éve erősíti a hazai italkínálatot. Az ital szabadalmazása 1883-ban történt meg, az azóta eltelt évek alatt pedig az egyik leghíresebb magyar szeszes itallá vált. Az ital tulajdonságait tekintve egy keserű, száraz likőr. A felhasznált anyagoknak köszönhetően jótékonyan hat az emésztésre, és előkészíti a gyomrot a nehéz fogásokra, ezért jellemzően leginkább aperitifként szokták felszolgálni.
|
Bővebben...
|
Az ebédlőasztal az otthon egyik központi helye, hiszen itt ül össze a család étkezések alkalmával, és az érkező vendégeket is e mellé ültetjük le, amikor megkínáljuk őket valamivel. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy is néz ki ez a bizonyos asztal, egy szép abrosszal azonban szinte a végletekig variálhatjuk a megjelenését, és kedvünk szerint “öltöztethetjük”. Cikkünkben a megfelelő asztalterítő kiválasztásához adunk pár tippet.
|
Bővebben...
|
Ha a hivatalos leírást olvassuk: az ételek elkészítése 3-szor gyorsabb, mint rendes sütőben, 60%-kal kisebb energiafogyasztás, az ételek egészséges, minimum zsírral történő elkészítését teszi lehetővé, nem szárítja ki az ételt és az belül lédús marad, a forró levegő keringése az ételek egyenletes átsülését biztosítja.
|
Bővebben...
|
Megérkezett a szuper keskeny automata kávéfőzők csúcsa
Új, csúcskategóriás automata kávéfőzővel kedveskedik a Sencor a hazai kávérajongóknak. „Az új modellnél megtartottunk mindent, amit eddig a felhasználók szerettek, de még modernebbé és korszerűbbé tettük a kávézás lehető legteljesebb élménye érdekében” – hangsúlyozta Lucza András, a Sencor termékmenedzsere. A SES 9200CH érintőpaneles automata kávéfőző, amely továbbra is 18 cm széles.
|
Bővebben...
|
A Szupermenta program szezonális tesztjében összesen 11 hazai termesztésű tököt vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A ma már „klasszikusnak” számító hét kanadai sütőtök mellett négy eltérő fajtájú, de szintén étkezési célra szánt tök kedveltségét is tesztelték. Összességében elmondható: amellett, hogy finomak, biztonságosak is a magyar termesztésű sütnivaló tökök.
|
Bővebben...
|
A Sencor új kenyérsütő gépeket mutatott be idehaza
|
Bővebben...
|
Korábban soha nem látott összefogással, közös programra hívják Magyarország kisüzemi sörfőzdéi a sörök világa iránt érdeklődőket.
|
Bővebben...
|
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonkét ittas, valamint két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harminckilencedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.
|
Bővebben...
|
A világon a finnek az abszolút csúcstartók
Van, aki sok tejjel van, aki feketén, cukor és tej nélkül és olyan is van, aki feketén, kis tejszínhabbal a tetején szereti fogyasztani. Ma van a Kávé Világnapja, ami kifejezetten ünnepnap azok számára, akik kedvelik ezt a karakteres ízű és élénkítő hatású italt.
|
Bővebben...
|
Rekord mennyiségű pálinkát neveztek idén a pálinkafőzdék
Miskolc ad otthont idén az Országos pálinka- és törkölypálinkaversenynek, amelyre rekord mennyiségű, több mint 400 féle pálinkát neveztek a főzdék. A bírálatot szeptember 28. és 30. között tartják a miskolci Polgármesteri Hivatal épületében, ahol 32 pálinkaszakértő kóstolja és értékeli a nevezett tételeket. A verseny további különlegessége, hogy külső rendezvények is kísérik: a pálinkakedvelők számára kóstólókurzusokat szerveznek helyi éttermekben.
|
Bővebben...
|
|