• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. szeptember 23. szombat

Tekla ünnepli névnapját.
Holnap Gellért napja lesz.
Főoldal Életmód Tészták Rakott palacsinta
Rakott palacsinta PDF Nyomtat Email
2010 január 02., szombat 11:38

Rakott palacsintaHozzávalók:

14 palacsintához:

2 tojás,

30 dkg liszt,

3 dl tej,

1 dl szódavíz,

egy teáskanál olaj,

késhegynyi só,

cukor,

 

Rakott palacsintatöltelék:

12 dkg darált dió

kakaó,

mogyorókrém,

túró,

vaniliacukor,

mazsola,

lekvár,

 

Elkészítés

A tojásokat a cukorral, sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, habverővel jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Keverés után legalább egy óra hosszat pihentetjük. A sütéshez a palacsintasütőt jól megforrósítjuk, megolajozzuk, egyszerre merő kanálnyit öntünk a sütőbe, megforgatjuk, hogy egyenletesen szétterüljön. Csak az egyik oldalát sütjük meg. Rétegezzük a töltelékkel. Az a jó, ha az édes után egy kicsit savanykásabb következik. Nálunk: túró, amelyet mazsolával és citromhéjjal, vaniliacukorral kikevertünk, meggylekvár, darált dió, kakaó, és a tetejére a mogyorókrém. Tűzálló tálban egymásra rakjuk. Forró sütőbe tesszük, tíz-tizenöt percig pirítjuk, szeletekre vágva tálaljuk.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások