Tárkonyos raguleves
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 20. hétfő

Bernát, Felícia ünnepli névnapját.
Holnap Konstantin napja lesz.
Főoldal Életmód Levesek Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves PDF Nyomtat Email
2009 október 17., szombat 14:59

Tárkonyos ragulevesHozzávalók:
- ½ kg hús– sertés, őz, vaddisznó, pulyka- kockára vágva
- sárgarépa 4 db
- fehérrépa 2 db
- zöldborsó 20 dkg
- gomba 15 dkg
- hagyma 1db
- tárkony 2 szál
- tárkonyecet 1dl
- citrom 1db
- tejszín 2dl
- étkezési keményítő 1ek.
- só, bors,pirospaprika

Elkészítés:

A húst – amelyiket a család szereti, de akár vegyesen is lehet, csak vigyázzunk a főzési időkre - megmossuk, és kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A vöröshagymát felhevített olajban megdinszteljük, hozzátesszük a kockákra vágott húst, és együtt pirítjuk tovább, megvárva, míg a hús kifehéredik. A sárgarépát, a fehérrépát, a gombát megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldborsót. Beleöntjük az étkezési keményítővel, felengedett tejszínnel, majd lassú tűzön puhára, főzzük. Hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, majd belekeverjük a tárkonyecetet és a citromot félbe vágva. Ha kell utána, ízesítünk. Összerottyantjuk és forrón tálaljuk.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások