Cake de la Cake, nemzetközi tortaverseny Szikszón
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 31. szombat

Farkas ünnepli névnapját.
Holnap napja lesz.
Főoldal Életmód Gasztrománia Cake de la Cake, nemzetközi tortaverseny Szikszón
Cake de la Cake, nemzetközi tortaverseny Szikszón PDF Nyomtat Email
2019 július 26., péntek 20:58

Cake de la Cake elnevezéssel az első magyarországi  nemzetközi torta desing versenyt  rendezik meg Szikszón szeptember 14-én. Szikszó Önkormányzata támogatásával és Szylvia Alba és dr. Lenkei Ferencné szervezésben megrendezendő eseményről pénteken tartottak sajtótájékoztatót.

 Takács Lászlóné Szikszó alpolgármestere arról beszélt , Szikszó számára igazi megtiszteltetés az, hogy az országban elsőként adhat otthont ilyen nemzetközi megmérettetésnek, ahol cukrászok, hobbi cukrászok, cukrász tanulók is indulhatnak. Szikszó egy nyitott és befogadó város , számtalan országos és nemzetközi versenynek adott eddig is otthont. Szikszó az idén ünnepli az újra várossá válásának 30. évfordulóját, ehhez kapcsolódik a Szikszó30 eseménysorozat, amelynek része a Cake de la Cake.

 

Sylvia Alba, magyar származású, hosszabb ideje Londonban élő mestercukrász, aki számtalan díjat szerezett már a Londonban és Birminghanben évente megrendezendő világeseményen a Cake Internationalon.  Sikerei elismeréseként ma már zsűritagja a kétezer versenyzőt és 20- 25 ezer látogatót vonzó eseménynek.  A szikszói Cake de la Cake egyik célja az, hogy magyar versenyzők is lehetőséget és támogatást kapjanak arra, hogy kijussanak az angol viadalra.

 

Dr Lenkei Ferencné  amatőr cukrászként kezdte nemzetközi megmérettetését , azóta ő is számtalan díjjal gazdagodott. Már az első pillanatoktól kezdve fontos volt számára az, hogy itthon is népszerűsítsék a tortakészítés mesterségét és szépségét.

 

A  szikszói Cake de la Cakere  17 kategóriában lehetett nevezni , ahol több díjat is kioszt majd a nemzetközi zsűri , akik között német és angol híresség is lesz. Három felnőtt megnyerheti azt a szponzorációt, amely megteremti számukra azt, hogy 2020-ban részt vehessenek a Cake Internationalon . Egy fiatal induló pedig elnyerheti azt a lehetőséget, hogy a szervezők biztosítják számára, hogy jövőre  elindulhasson a Sugar Parison.

A szeptember 14-ei szikszói versenyre az érdeklődő közönséget is várják, akik torta jegy vásárlással nemcsak láthatják, hanem meg is ízlelhetik majd az indulók remekeit.

 

A mellékelt fotón a sajtótájékoztató nyilatkozó szerepelnek, balról jobb, Dr Lenkei Ferencné, Takács Lászlóné, Sylvia Alba

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások