Európa-bajnok Kézi Sára és az Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 22. kedd

Móric ünnepli névnapját.
Holnap Tekla napja lesz.
Főoldal Életmód Gasztrománia Európa-bajnok Kézi Sára és az Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba!
Európa-bajnok Kézi Sára és az Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba! PDF Nyomtat Email
2019 február 25., hétfő 12:50

Újabb nemzetközi elismeréssel büszkélkedhet a miskolctapolcai Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba, aki csapattársával - Kézi Sárával – aranyérmes helyezést ért el február 19-én a Riminiben megrendezésre kerülő Global Pastry Chefs Challenge semi-final elődöntőjében!


Alig pár hónapja látott napvilágot az az örömteli hír, hogy az Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba számos hazai versenyélményt követően globális szinten is próbára teszi tehetségét. A luxembourgi Culinary World Cup szakács és cukrász világverseny azonban mondhatni csak ízelítő volt neki, hiszen a napokban már az olaszországi Riminiben képviselte hazánkat a Global Pastry Chefs Challenge világbajnokság európai selejtezőjében.
Csapattársával, Kézi Sárával 4 európai ország versenyzőivel vették fel a kesztyűt és álltak a nemzetközi zsűritagok elé, hogy ország-világ előtt tanúbizonyságot tegyenek kreativitásuk és tehetségük határt nem ismerő kibontakoztatására.
Az induló csapatoknak 3,5 órás versenyidő állt rendelkezésükre egy - a szponzorok alapanyagainak felhasználásával összeállított - dísztorta és egyfajta tányérdesszert elkészítéséhez, majd tálalásához. Csaba és Sára bazsalikomos-zöldteás piskótát, tejcsokoládés ganachet, sóskaramellás-vaníliás namelaka krémet, málnás – zöld teás fagylaltot, csokoládé coolant és tokaji zabaionet prezentált az 5 fős szakmai zsűrinek. A színes ízvariációk lenyűgöző sikert arattak, ami egyenes utat biztosított a magyar csapatnak a stuttgarti világdöntő felé!

„Óriási élmény szembesülni azzal, hogy 2020-ban már a világ legjobbjaival versenyezhetek a szakács-cukrász olimpián! Büszke vagyok arra is, hogy a svéd származású zsűritag minket, magyarokat vélt a legjobbnak, annak ellenére, hogy Svédországból jött ellenfeleink is voltak. Ezek az elismerések erősítenek meg abban, hogy jó úton járok és olyan hivatást választottam, ahol határ a csillagos ég szakmai tudásom kamatoztatására.” – számolt be sikerélményéről Nagy Csaba cukrász.

„Az, hogy Csaba négy európai ország indulóit is maga mögött hagyta csapattársával ezen a versenyen, vendégeink számára is hiteles bizonyosságot ad arról, hogy az Avalon Ristorantét nem csak tradicionális olasz fogásai, de a helyben készített desszert különlegességei is egyedülállóvá teszik. Az Avalon Park vezetősége nevében szívből kívánjuk Csabának a legjobbakat a jövő évi világbajnoksághoz, de bárhogy is alakul, mi már büszkén valljuk, hogy Közép-Európa legjobb olasz éttermében Európa-bajnok cukrász készíti a finomabbnál finomabb desszertcsodákat vendégeinknek!” – nyilatkozta Bajusz Gergely, az Avalon Park gasztronómiai igazgatója.

Az aranyérmes magyar csapatnak ezúton is gratulál és sok sikert kíván a világbajnoksághoz az Avalon Park csapata!

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások