Tejszínes sütőtökleves gyorsan és egyszerűen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 16. kedd

Gál ünnepli névnapját.
Holnap Hedvig napja lesz.
Főoldal Életmód Gasztrománia Tejszínes sütőtökleves gyorsan és egyszerűen
Tejszínes sütőtökleves gyorsan és egyszerűen PDF Nyomtat Email
2018 szeptember 18., kedd 10:58

Általában szeptember végén kezdődik a sütőtök szezon, de a nyár második felében jelentkező hosszú hőhullám miatt hamarabb beérett ez a finom, édes zöldség. Kevesen gondolnánk, hogy sütőtök mennyi féle jótékony hatással bír szervezetünk számára. A Sencor receptjének segítségével most bárki könnyen és gyorsan készíthet ízletes krémlevest belőle.


A sütőtök számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre. Talán az egyik legfontosabb, hogy nagy mennyiségben található benne A-vitamin, mely hozzájárul az egészséges látás megőrzéséhez. Ez az a vitamin ugyanis, mely a retina fényérzékeny sejtjeiben segíti a fény hatására keletkező ingerület létrejöttét, vagyis a képalkotást. A sütőtök magas rosttartalma miatt is laktató ételnek számít, viszont kevés kalóriát tartalmaz, ezért hasznos lehet a fogyókúrázók számára. „A sütőtök fogyasztása jót tesz a bőrnek, védi a szívet és segít az esős, őszi, melankolikus idő átvészelésében. Bár sütve is finom, levesként egyenesen kiváló étel lehet” – jegyezte meg Lucza András, a Sencor termékmenedzsere.

A sütőtök krémleves elkészítéséhez 1 kg sütőtökre, 2 gerezd fokhagymára, 2 darab kisméretű vöröshagymára, 3 darab sárgarépára, 3 darab közepes méretű krumplira, egy zellerre, növényi olajra, leveskockára, egy csipet borsra és gyömbérre, illetve 80 ml, maximum 30%- os főzőtejszínre van szükség.

Első lépésben egy nagy edényben 2 evőkanálnyi növényi olajat szükséges felmelegíteni. Ezt követően hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Körülbelül 5 percig pároljuk őket, mígnem üvegessé nem válnak. Ezután hozzáöntjük a kimagozott, felszeletelt sütőtököt majd kis ideig magas lángon főzzük, utána pedig visszavesszük alacsonyabb hőfokra a főzőlapot. A következő lépés a leves alapjának elkészítése. Ehhez egy liter vízbe teszünk egy leveskockát, majd hozzáadjuk a megmosott, meghámozott, apróra vágott répát és krumplit. Ezt követően felöntjük a sütőtök masszát az alaplével, majd letakarjuk az edényt és húsz percig főni hagyjuk. Következő lépésben ízlés szerint fűszerezzük a levest sóval, borssal, gyömbérrel, illetve hozzáöntjük a főzőtejszínt és még 5 percig főni hagyjuk. Végül össze turmixoljuk a masszát kézi mixerrel, alaposan eldolgozva ezzel a hozzávalókat.

A tejszínes sütőtök krémlevest pirított tökmaggal, vagy kenyérkockákkal is megbolondíthatjuk, de ezek nélkül is ízletes és tápláló fogás lehet.



blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások