Pálinkák, párlatok és sütemények versenye
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 10. hétfő

Lörinc ünnepli névnapját.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
Főoldal Életmód Gasztrománia Pálinkák, párlatok és sütemények versenye
Pálinkák, párlatok és sütemények versenye PDF Nyomtat Email
2016 június 21., kedd 05:32

Immár hetedik alkalommal hirdették meg a Mezőkövesdi Pálinkamustrát, ahol a házi fogyasztásra főzetett pálinkák, a házi készítésű sós sütemények mérettetnek meg. Emellett I. alkalommal rendezik meg a Pálinkafőzdék Pálinkamustráját.

A Bükki Pálinka Lovagrend Egyesület által szervezett versenyekről, az azon való részvételi feltételekről Orosz János, a Bükki Pálinka Lovagrend nagymestere tartott sajtótájékoztatót június 16-án.
A Lovagrend nagymestere kiemelte, hogy a mustra célja és küldetése, hogy a Hungarikumnak számító, minőségi nedüt népszerűsítse, ösztönözze az embereket a minőségi pálinka készítésére, illetve felhívja a figyelmet az ital kulturált fogyasztására is.
A VII. Mezőkövesdi Pálinkamustrán házi fogyasztásra főzetett pálinkákkal lehet indulni. Italonként fél litert kell leadni a szükséges információkat – név, cím, pálinka fajtája, alkoholtartalom, évjárat – tartalmazó címkével ellátott üvegben.
A pálinkák és párlatok mellett házi készítésű pogácsákkal és sörkiflivel is indulhatnak a sütni szeretők. Itt a nevezési mennyiség süteményenként 30 db vagy 1-1,5 kg.
Mind az italok, mint pedig a sütemények esetében nincs nevezési díj.
A sajtótájékoztatón Orosz János hangsúlyozta, hogy idén első alkalommal rendezik meg a Pálinkafőzdék Pálinkamustráját, amelyen a kereskedelmi célra főzetett pálinkák mérettetnek meg. A verseny keretében kiválasztják Mezőkövesd Pálinkáját. Ezen italokból kötelezően 1 litert kell leadni a nevezéskor, amelynek díja fajtánként 500 Ft.
A pálinkák esetében június 25-én 9 óráig lehet nevezni. A mintákat június 20-24. között a Közösségi Házban, míg a verseny napján, június 25-én a Városi Sportcsarnokban adhatják le az érdeklődők. A süteményeket pedig június 25-én 12 óráig kell eljuttatni a Városi Sportcsarnokban.  
A beérkezett italokat és étkeket a Matyó Fesztiválhét keretében, június 25-én értékeli majd a szakmai zsűri. Az eredményhirdetést aznap 17 órától tartják meg a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban.  
A verseny kiírás teljes szövegét az alábbi linken, a http://bukkipalinkalovagrend.hu oldalon, valamint a Mezőkövesdi Újság 12. számában olvashatják.

M. Zs.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások