Pálinkamustra és pogácsasütő verseny Sajóbábonyban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 10. hétfő

Lörinc ünnepli névnapját.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
Főoldal Életmód Gasztrománia Pálinkamustra és pogácsasütő verseny Sajóbábonyban
Pálinkamustra és pogácsasütő verseny Sajóbábonyban PDF Nyomtat Email
2016 február 24., szerda 22:20

Nagy érdeklődés kísérte február 20-án a XII. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő versenyt. Összesen 155 pálinkát és 8 pogácsát kellett a szigorú bírálóknak végigkóstolniuk, hogy kialakuljon a végleges döntés.

A versenyen 4 „Év pálinkája” és 8 „Nagy arany” díj született a sok arany, ezüst és bronz minősítés mellett. A városunkban rendezett pálinka versenyek történetében először, külön díjjal jutalmazták „Sajóbábony Város Pálinkáját”.

A hagyományos pálinkákon kívül (szilva, barack, törköly, stb.) különlegességeket is neveztek (naspolya, kökény, csipke, som). A verseny a megye határain is túlnyúlik évek óta. Érkeztek nevezők Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből is. A pálinka zsűrik szakértő munkáját követően, a délutáni órákban közönségprogramokon vehettek részt az érdeklődők. Meghallgathatták Molnár Zoltán „A Szilva termesztése” című előadását, a Rezeda Népdalkör, “Rokker Zsoltti” (Erdei Sándor), Zamatócky Florianna színvonalas műsorát. A talpalávalót Pásztor Béci szolgáltatta.

Dr. Szilva István ünnepi köszöntője és Orosz János a Bükki Pálinka Lovagrend nagymesterének összefoglalója után került sor a díjak átadására a rendezvény lezárása előtt.


Fotó Jelcs Sándor

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások