Ezerízű diós lett Miskolc tortája
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 22. kedd

Móric ünnepli névnapját.
Holnap Tekla napja lesz.
Főoldal Életmód Gasztrománia Ezerízű diós lett Miskolc tortája
Ezerízű diós lett Miskolc tortája PDF Nyomtat Email
2014 február 22., szombat 22:35

Miskolc torta 2014 – a Berze Kávézó ezerízű diótortája nyerte a díjat
A Berze Kávézó ezerízű diótortája nyerte a miskolci TDM által a miskolci járásban működő cukrászatok számára meghirdetett Miskolc torta 2014 versenyt, amelynek zsűrizése és eredményhirdetése a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang szombati napján volt.


A verseny zsűrijének elnöke Rezneki Zoltán, a Danubius Hotels Group Központi Cukrászatának cukrászmestere volt, a zsűriben Gara Gyula debreceni mestercukrász, s Pethő Tamás, ízmester, a Petit Cafe Miskolc tulajdonosa vett részt, a rendezvény fővédnöke Dr. Kriza Ákos, Miskolc megyei jogú város polgármestere volt.
A pályázati feltételek között szerepelt, hogy a torta magyaros ízvilágú legyen, természetes hozzávalókat tartalmazzon és kreatív új ötlet, saját recept alapján készüljön. A zsűri ezen túl vizsgálta a küllemet, a szín- és az ízharmóniát is.
„Ezer variációs lehetőség van a dió felhasználására, ezért is választottuk ezt a torta alapanyagának” – mondta el a nyertes tortát nevező Berze Kávézót képviselő Torkos Izabella az eredményhirdetést követő sajtótájékoztatón.
A pályázat kiírója, a miskolci TDM a város torta kiválasztását zenés családi programmal kötötte össze. Amíg a zsűri a pályázatra beérkezett tortákat bírálta, addig a közönség kellemes zenét hallgathatott, a gyerekek pedig a farsangi szokásokkal, mesés bálokkal ismerkedhettek, velencei maszkot, álarcot és papírtortát készíthettek. A „Hamupipőkétől Júliáig – bálok, karneválok a színpadon és a történelemben” című programot a Miskolci színészmúzeum munkatársai, Vass Nóra és Mikita Gábor vezették.
A Miskolc torta hamarosan kapható lesz a Tourinform irodával egy helyiségben működő Miskolc Cafe-ban, illetve a miskolci TDM igyekszik minél több helyen bemutatni a díjnyertes süteményt - legközelebb a budapesti Utazás 2014 kiállításon.

Fotó:minap

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások