Új helyszinen a14. Miskolci Kocsonyafesztivál
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 22. kedd

Móric ünnepli névnapját.
Holnap Tekla napja lesz.
Főoldal Életmód Gasztrománia Új helyszinen a14. Miskolci Kocsonyafesztivál
Új helyszinen a14. Miskolci Kocsonyafesztivál PDF Nyomtat Email
2014 február 13., csütörtök 22:58

Az egykori miskolctapolcai autóskempinget működtető Karolai Alapítvány hívta meg a Kitty Hotelbe a helyi panziósokat, vendéglátókat, érdeklődőket, hogy elmondják a terveiket, s közös gondolkodásra kérjék azokat, akik itt élnek, vállalkoznak.


Szó volt az eddigi nagyobb rendezvényekről is, és hogy az Erdei Iskola mellett, szeretnék tovább folytatni a nagyobb lélegzetű, a vendégeket itt marasztaló programokat is, hiszen a hely alkalmas minderre.

A rendezvényre meghívták Rózsa Editet a Kocsonyafesztivál ötletgazdáját, tulajdonosát is, aki ismertette azt a nagyszabású programot, amelyet március 7-8-9- én rendeznek meg Miskolctapolcán.

"A Miskolci Kocsonyafesztivál 2014-ben új helyszínen, új időpontban, de változatlan lelkesedéssel várja a kocsonya kedvelőit.
 A szervezés gőzerővel zajlik, ami már biztos, hogy idén is lesz kocsonyatőzsde és kocsonyabál, a gyerekeknek „békaúszóverseny”. A Kocsonyagála vendégeit a Miskolci Nemzeti Színház művészei szórakoztatják majd. A Miskolci Kocsonyafesztivál díszvendége 2014-ben Ukrajna, a lesz. Ízelítőt kaphatunk Kárpát-alja hagyományaiból, gasztronómiájából. A Miskolci Kocsonyafesztivál fellépői között az Old Boys már biztosan szerepel.

Szóval idén sem kell lemondanunk a kocsonyafesztivál remek programjairól!
A Kocsonyafesztivál, mely Miskolc városának emblematikus eseményévé vált az elmúlt 13 évben, március 7-9. között Miskolctapolcán, csodálatos környezetben egy öt hektáros parkban, megfelelő infrastruktúrával rendelkező autós kempingben, a régi Egyetemi és Főiskolai találkozók helyszínén várja látogatóit. Miskolc bölcsőjétől és a Miskolctapolcán található Barlangfürdőtől 1670 lépésre!

Mint már megszokhatták, minden évben újabb és újabb meglepetésekkel készülünk, így lesz ez az idén is!

A fellépő együttesek és előadók mellett, - mint például: Bródy János legnagyobb vidéki koncertje, a Balkán Fanatik új lemezének ősbemutatója, a Republikból kivált, Cipő örökségét ápoló Tóth Zoltán és együttese, valamint a Dirty Slippers, a Wasabi, Zűrös banda, Fabula Rasa, Komáromi Pisti Live Band, az Old boys, Müller Péter Sziámi, Ihos József és mások - irodalmi programok, kutyaszánhúzó verseny, lovas bemutatók, népi gyermek játszóház, kiállítások, magyar nóta, operett gondoskodik a hamisíthatatlan Kocsonyafesztivál igényes programjairól.

A Fesztiválparkban három szabadtéri színpadon valamint egy 400 négyzetméteres sátorban és a beltéri helyszínekre 70 kézműves vásározót és 89 vendéglátó kereskedőt, szolgáltatót várunk. A hely adottságai miatt, a látogatók jó komfortérzetének biztosítása érdekében limitáljuk az árusító helyek számát, ezért csak a legjobb, legszínvonalasabb kínálatnak tudunk lehetőséget biztosítani. - mondta, s közben slide-okon mutatta be az elmúlt 13 év számait eredményeit, majd hozzátette: a megrendezéshez szükséges pénz, még nem áll rendelkezésre, így kéri a támogatókat, hogy az egyre több program megrendezése érdekében csatlakozzanak az eddigi mecénásokhoz.


Füzesséry József Szikszó polgármestere, a terület jelenlegi üzemeltetője arról beszélt, hogy Ő  azért nyújtott segítséget a helyszín biztosításával, mert nem szeretné, ha ezt a nagy múltú rendezvényt a Miskolciaknak nélkülözni kellene. Szikszón lesz a bál és a kocsonyaúszás, de a fesztivál az Miskolcon marad, mert az a miskolciaké.

Volt olyan vállalkozó a beszélgetésen, aki azt kérte a szerevezőktől, hogy ne csak a fenti parkban legyen a Kocsonyafesztivál, hanem vonják be az üdülőterület egyéb részeit is a programokba. Erre nem tudtak ígéretet tenni a XIV. Kocsonyafesztivál rendezői.

Orosz B.Erika


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások