Egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés a Borsod-abaúj-zemplén megyei központi kórház ÉS EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 27.

Adalbert ünnepli névnapját.
Holnap Vencel napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés a Borsod-abaúj-zemplén megyei központi kórház ÉS EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZban
Egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés a Borsod-abaúj-zemplén megyei központi kórház ÉS EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZban PDF Nyomtat Email
2020 június 23., kedd 15:58

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program – az EFOP-1.10.2-17-2017-00047 kódszámú projekt részeként - 150 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással segítette az egészségügyi humánerőforrás-fejlesztést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

Az egészségügy humán erőforrásának megfelelő szintű biztosítása az egészségügyi szolgáltatások minőségének és biztonságának egyik alapfeltétele. Az egyre komplexebb egészségi problémák indokolják az ellátás színvonalának javítását, továbbá a betegbiztonság emelése is megkívánja, hogy jól képzett egészségügyi szakdolgozók és orvosok segítsék az egészségtudatos magatartás kialakítását, a gyógyulást, a rehabilitációt. Projektünk megvalósítása egy konkrét eszközt jelentett az egészségügyi ellátórendszer hatékony működéséhez szükséges humánerőforrás biztosításához, valamint a hiányszakmák, hiányterületek felé történő orientációjához.

 

Jelen egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés keretében kórházunkban 23 fő foglalkoztatását támogatta a projekt, egy csaknem kétéves időszak alatt. Ebben az intervallumban a programnak köszönhetően lehetővé vált 23 fő új közalkalmazott munkavállaló felvétele, és a tervezett munkaerő megtartása.

Az egészségügy humán erőforrásának megfelelő szintű biztosítása az egészségügyi szolgáltatások minőségének és biztonságának alapfeltétele. Ennek tükrében, jelen konstrukció alapvető célja az volt, hogy olyan egészségügyi humánerőforrás fejlesztést megvalósító beavatkozás valósulhasson meg, amely által csökkenthetőek az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésben mutatkozó egyenlőtlenségek, csökken az egészségügyben a betöltetlen álláshelyek száma, valamint javulnak az egészségügyben a munkaerő megtartását szolgáló munkakörülmények és feltételek – ezáltal a lakosság számára nyújtott ellátások minősége és hatékonysága.

 

A Projekt Európai Uniós támogatásból valósult meg.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások