Véget ér a látogatási tilalom a BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 21. hétfő

Máté ünnepli névnapját.
Holnap Móric napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Véget ér a látogatási tilalom a BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban
Véget ér a látogatási tilalom a BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban PDF Nyomtat Email
2020 június 16., kedd 16:52

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyén feloldják a látogatási tilalmat június 17-én, délután 16:30-tól, kivételt csak azok a betegellátó egységek jelentenek, ahol koronavírus fertőzésre gyanús, vagy igazoltan fertőzött betegeket látnak el.

 

A látogatási idő minden telephely minden betegellátó egységében - munkanapokon és munkaszüneti napokon is - a 16:30 és 17:30 közötti időszak.

 

A látogatók beléptetése a jelenlegi rendnek megfelelően történik - testhőmérséklet mérés és kézfertőtlenítés után. A kórház munkatársai arra kérik a látogatókat, hogy maszkot viselve lépjenek be az épületbe, ha valaki véletlenül otthon felejti az arcmaszkját, annak az intézmény biztosít egyszer használatos sebészi maszkot.

 

A betegellátó épületekbe egy beteghez egy látogató léphet be, és a betegellátó osztályokon egy beteget, egy időben, egy látogató látogathat. A látogatás időtartama maximum 15 perc. Az egyórás látogatási időtartam alatt így a betegek minden nap 4 látogatót fogadhatnak.

 

A látogatások során élelmiszert, ruhaneműt és egyéb más csomagokat is be lehet vinni.

 

A látogatás során törekedni kell arra, hogy a látogatók fogadása ne kórteremben, hanem lehetőség szerint valamelyik közösségi helyiségében, megfelelő időjárás és a beteg megfelelő kondíciója esetén a kórház parkjában történjen.

 

Fekvőbetegeket kizárólag egészséges személy látogathat. Amennyiben a belépés során betegség gyanúja merül fel (hőemelkedés, köhögés, stb.) a látogatási célból érkező személy nem léphet a kórház területére.

 

A látogatás menetét és a kórházi telepre történő belépést is lassítani fogják a járványügyi óvintézkedések, ezért a kórház a látogatók megértését és együttműködését kéri.  Arra is felhívják a figyelmet, hogy a kórházban érvényben lévő parkolási rendet mindenki tartsa be, hiszen a hosszú látogatási tilalom után nagy számban érkező látogatók jelentős terhelést jelentenek majd a kórház úthálózatára és parkolóira.

 

Felhívják a figyelmet arra is, hogy bár a Magyar Országgyűlés elfogadta a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, a járványügyi készenlét és az ennek megfelelő biztonsági intézkedések várhatóan tartósan fennmaradnak az intézményben.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások