61 helyet lépett előre a Semmelweis Egyetem a THE orvos-egészségtudományi világrangsorán
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. május 25. hétfő

Orbán ünnepli névnapját.
Holnap Fülöp napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina 61 helyet lépett előre a Semmelweis Egyetem a THE orvos-egészségtudományi világrangsorán
61 helyet lépett előre a Semmelweis Egyetem a THE orvos-egészségtudományi világrangsorán PDF Nyomtat Email
2019 november 21., csütörtök 18:57

51143_jpgAz idei évben is a Semmelweis Egyetem érte el a legjobb helyezést a hazai felsőoktatási intézmények közül a Times Higher Education most kiadott szakegyetemi rangsorának orvos- és egészségtudományi kategóriájában. Az egyetem a múlt évhez hasonlóan most is a 301-400. helyezés közötti intervallumban helyezkedik el, ám ezen belül – az indikátorok elemzése alapján – 61 helyezést lépett előre. A Semmelweis Egyetem az élettudományok kategóriában is a világ 400 legjobb egyeteme között szerepel.


A Times Higher Education (THE) most közzétett szakterületi rangsorában 11 tudományterületen mérik össze a világ felsőoktatási intézményeit. A Semmelweis Egyetem két tudományterületi listán szerepel, az orvos- és egészségtudományok, valamint az élettudományok kategóriában is a 301-400. helyezés közötti intervallumba került, megőrizve tavalyi pozícióját.

Az orvos- és egészségtudományi rangsorban 61 helyet lépett előre az egyetem a múlt évhez képest. Bár a THE csak az intervallumot adja meg, a nyilvános indikátorértékek elemzése alapján megállapítható, hogy a világ 318. legjobb egyeteme a Semmelweis ezen a területen, míg tavaly a 379. volt. A Semmelweis Egyetem a „kutatás” indikátorban érte el a legnagyobb növekedést. A másik három orvos- és egészségtudományi képzéssel foglalkozó hazai egyetem a 401-500., illetve az 501-600. közötti intervallumba került.

Az élettudományok kategóriában az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Semmelweis Egyetem érte el a legjobb helyezést a hazai felsőoktatási intézmények közül, mindkét egyetem a 301-400. helyezés között szerepel. Az indikátor-elemzések alapján a hivatalosan megadott intervallumon belül az ELTE áll az élen hazai szinten. Erre a listára további négy magyar intézmény került fel, melyek az 501-600., valamint a 600+ intervallumban helyezkednek el.

Dobozi Pálma
Fotó: Semmelweis Egyetem – Kovács Attila

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások