Életet mentett két borsodi vöröskeresztes fiatal
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 7. péntek

Ibolya ünnepli névnapját.
Holnap László napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Életet mentett két borsodi vöröskeresztes fiatal
Életet mentett két borsodi vöröskeresztes fiatal PDF Nyomtat Email
2019 július 31., szerda 10:15

Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat megyei eredményei

  Képzett Vöröskeresztes önkéntesek látják el a vízparton szerzett sérüléseket 12 Balaton-parti település 19 strandján a tőparti főszezon ideje alatt. A Magyar Vöröskereszt 13 éve biztosítja itt az Egészségügyi Szolgálatot, amelynek létrehozatalában jelentős szerepet játszott a 2000 évek elején Grubert Roland, a humanitárius szervezet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének igazgatója.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezetünk 27 ifjúsági vöröskeresztese – Nógrád megyei önkéntesekkel kiegészülve – az elmúlt héten teljesítette az elsősegélynyújtó szolgálatot, és ez idő alatt 651 esetben láttak el sérültet. Ezzel felállították az idei szezon eddigi rekordját – ennyi sebesülttel az elmúlt heti turnusok segítői nem találkoztak. A leggyakoribb esetek a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés és a különböző sportsérülések voltak, de öt esetben mentőt is kellett hívni. Megyénk fiataljai szó szerint életet is mentettek: felkészültségüknek köszönhetően az egyetemista Nagy Boldizsár és a középiskolás Ács Koppány sikeres újraélesztést végzett, amikor a fürdőzők közül egy szívbeteg külföldi turista rosszul lett.

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat 13 éves fennállása óta az önkéntesek csaknem 40.000 esetben nyújtottak segítséget, melyből 6 eset közvetlen életmentés volt. A Magyar Vöröskereszt augusztus 20-ig biztosítja a strandon a felügyeletet. Az önkéntesek napi nyolc órás szolgálatot látnak el, minden nap 10 és 18 óra között. A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot támogatók segítségével látja el a Magyar Vöröskereszt. 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások