48. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei döntő
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 15. szombat

Mária ünnepli névnapját.
Holnap Ábrahám napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina 48. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei döntő
48. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei döntő PDF Nyomtat Email
2019 május 25., szombat 06:35

A megye amatőr elsősegélynyújtói mérték össze tudásukat Ózdon 2019. május 23-án. A versenyre 16 csapat nevezett 3 kategóriában, akik közül a szeptemberi országos megmérettetésen a Miskolci Egyetem, a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium és a  sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola vehet részt.
Felrobbant benzinkanna égési sérültjei, autó és kerékpáros baleset sebesültjeinek ellátása, újraélesztés és sebkezelés is szerepelt a 48. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei döntőjének feladatai között Ózdon.


Az élethűnek tűnő, de szimulált baleseteket képzett imitátorok játszották el a város utcáin és közösségi terein. Az ózdiakat is legalább annyira váratlanul érte a sérültek látványa, mint a versenyzőket, akik előre nem ismerhették, hogy milyen baleseti szituációkat találtak ki nekik a szervezők, és milyen sebesüléseket kell ellátni a versenyhelyzetben. Az öt fős csapatoknak fel kellett ismerniük a tünetek alapján a betegséget, sebet, törést, rohamot, eszméletvesztést vagy ájulást. Ez alapján látták el a beteget. A szakszerűséget mentőorvosok és -ápolók értékelték, pontozták. A zsűri figyelte a versenyzők határozott fellépését, az információ átadását a mentő hívásakor és a magabiztos, stabil tudás gyakorlatban történő alkalmazását.
A 8 általános iskolás csapatból a sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola, a 7 ifjúsági csapatból a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium, valamint a Miskolci Egyetem bizonyult a legfelkészültebbnek. Ők képviselik Borsod-Abaúj-Zemplén megyét a 48. Országos Elsősegélynyújtó versenyen Zalaegerszegen 2019 szeptemberében.  


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások