Országjáró Roadshow
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 19. szerda

Viola ünnepli névnapját.
Holnap Teofil napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Országjáró Roadshow
Országjáró Roadshow PDF Nyomtat Email
2017 december 04., hétfő 15:08

“(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen” címmel kezdett országjáró roadshow következő állomása Miskolc lesz 2017.december 7.-én a Magyar Tudományos Akadémia miskolci székházában.
Miskolci állomásunkon elsősorban a tüdő- és emlőrákkal kapcsolatban hallhatnak előadásokat az érdeklődők.  Magyar Rákellenes Liga miskolci szervezetének elnökeként az a véleményem, hogy összefogásra van szükség, hogy minél kevesebb rákos megbetegedés legyen Magyarországon.

(Magyarországon a tüdőrák az egyik leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegség. A dohányzás pedig jelentős szerepet játszik abban, hogy évente 5000 új tüdőrákos megbetegedést diagnosztizálnak. Egyre több kezelési lehetőség van, de a betegek legnagyobb része túl későn kerül orvoshoz.

- A betegek harmada kerül csak szűrővizsgálattal, korai stádiumban felfedezésre, kétharmada panaszokkal, amikor már előrehaladott stádiumban van a betegség, amikor sajnos már a korai műtét, amely igazán a teljes gyógyulást jelenti a betegeknek, nem végezhető el)

Kizárólag az orvosok erőfeszítései kevesek, ehhez szükség van a társadalom és benne az egyén aktív szerepvállalására is. Ezért fontos kiemelni, hogy civil szervezetek tevékenysége a daganatos betegségek megelőzésében rendkívül fontos. A Liga tulajdonképpen egy híd a betegek, a betegellátók és a döntéshozók között.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások