Országjáró Roadshow
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. április 20. szombat

Konrád, Tivadar ünnepli névnapját.
Holnap Konrád napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Országjáró Roadshow
Országjáró Roadshow PDF Nyomtat Email
2017 december 04., hétfő 15:08

“(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen” címmel kezdett országjáró roadshow következő állomása Miskolc lesz 2017.december 7.-én a Magyar Tudományos Akadémia miskolci székházában.
Miskolci állomásunkon elsősorban a tüdő- és emlőrákkal kapcsolatban hallhatnak előadásokat az érdeklődők.  Magyar Rákellenes Liga miskolci szervezetének elnökeként az a véleményem, hogy összefogásra van szükség, hogy minél kevesebb rákos megbetegedés legyen Magyarországon.

(Magyarországon a tüdőrák az egyik leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegség. A dohányzás pedig jelentős szerepet játszik abban, hogy évente 5000 új tüdőrákos megbetegedést diagnosztizálnak. Egyre több kezelési lehetőség van, de a betegek legnagyobb része túl későn kerül orvoshoz.

- A betegek harmada kerül csak szűrővizsgálattal, korai stádiumban felfedezésre, kétharmada panaszokkal, amikor már előrehaladott stádiumban van a betegség, amikor sajnos már a korai műtét, amely igazán a teljes gyógyulást jelenti a betegeknek, nem végezhető el)

Kizárólag az orvosok erőfeszítései kevesek, ehhez szükség van a társadalom és benne az egyén aktív szerepvállalására is. Ezért fontos kiemelni, hogy civil szervezetek tevékenysége a daganatos betegségek megelőzésében rendkívül fontos. A Liga tulajdonképpen egy híd a betegek, a betegellátók és a döntéshozók között.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások