• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 18. szerda

Frigyes ünnepli névnapját.
Holnap Emília napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Fényfürdő a Semmelweis Kórházban
Fényfürdő a Semmelweis Kórházban PDF Nyomtat Email
2017 augusztus 17., csütörtök 23:30

A TOMESA Szinkron Fényfürdő miskolci centrumát augusztus 16-án mutatták be. A megnyitón Nagy Gabriella, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Központi Kórház, Semmelweis Tagkórház Bőrgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa részletesen ismertette a számítógépes vezérlésű berendezés működését.


A TOMESA Szinkron Fény-fürdőkezelés a Holt-tengerihez hasonló körülményeket teremt, mesterséges úton. A számítógépes vezérlésű berendezés a sós vízben való fürdés közben, a természetes napsugárzás egyik hasznos komponensét is létrehozza, egy speciális UV-lámpa segítségével. A fürdést anatómiailag formatervezett, kényelmes kádban történik.


Magyarországon 1999 óta alkalmazzák ezt a terápiát, eddig Debrecenben, Budapesten, Győrön és Szombathelyen volt lehetőség a kipróbálására. Mostantól Miskolcon is alkalmuk lesz erre a betegeknek.


Tiba Sándor, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója kiemelte: a fényfürdő a betegek, az ellátók és a vállalkozók egymásra találása, egy jó ügy érdekében. – A pikkelysömört ugyan még mindig nem lehet gyógyítani, viszont hisszük, hogy ezzel a kezeléssel könnyebbé tudjuk tenni a bőrbetegségben szenvedők életét - fogalmazott.

A kezelésre telefonon, a kórházban vagy interneten is lehet időpontot kérni. A Holt-tengeri hangulatot idéző terápia Nagy Gabriella szerint nem csupán a bőrproblémák gyógyítására hasznos, hanem kikapcsolódást is jelent a rohanó hétköznapokból is.

Forrás:minap.hu

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások