Egy véradó akár három ember életén is segíthet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 27.

Adalbert ünnepli névnapját.
Holnap Vencel napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Egy véradó akár három ember életén is segíthet
Egy véradó akár három ember életén is segíthet PDF Nyomtat Email
2010 február 04., csütörtök 11:23

Egy véradó akár három ember életén is segíthetMiskolc – A miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. által kezdeményezett - és a Bosch többi vállalatánál is rendszeresen zajló - Magyar Vöröskereszttel együttműködésben megszervezett Véradó Napon, több mint 50 segítőkész Bosch dolgozó nyújtotta karját, hogy segítsen beteg embertársain. A Bosch márkához kötődő „Életre tervezve” és a Vöröskereszt „Adj vért és ments meg három életet” szlogen az együttműködésnek köszönhetően különleges értelmet kapott.

A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 500.000 egység vérre van szükség. A Magyar Vöröskereszt évente 450-460 ezer donort mozgósít, a hazai véradások döntő hányadát szervezve. Köztudott, hogy a decemberi, év végi időszakban tapasztalható aktív adakozó szándék, az ünnepek elteltével mindig csökken, s ez nehézségeket okoz a vérkészlet szinten tartásában.

„A Magyar Vöröskereszttel tavaly óta szervezünk véradó akciókat és a két miskolci gyár munkatársainak segítségével már több száz ember életének megmentéséhez járultunk hozzá. (…) A Vérellátó Szolgálat közreműködésével igyekszünk olyan időszakokban segíteni, amikor az országos vérkészlet szinten tartása problémásabb. – nyilatkozta Horváth Attila, a Robert Bosch Power Tool Kft. gyárigazgatója.

A januári életmentő csapatot a termelés, fejlesztés, beszerzés, logisztika, karbantartás és személyügyi osztály munkatársai mellett a vezetőség önkéntes véradói alkották. A jelenlévők közül ez alkalommal többen első véradók voltak.

Farkas Tünde, a Magyar Vöröskereszt B-A-Z Megyei Szervezetének véradószervező koordinátora kérdésünkre elmondta, hogy egy önkéntes véradó véréből, az egészségügyi szűréseket követően három féle vérkészítmény készül. A Bosch gyárban több mint 50 vért adó munkatárs így több mint 150 emberéleten segíthet. A vérkészítmények a feldolgozást követően, a Miskolci Kórházba kerülnek.

Fotó:Bosch

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások