Defibrillátor a Madarász Utcai Gyermekkor Alapítványnak
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. május 27. szerda

Hella ünnepli névnapját.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Defibrillátor a Madarász Utcai Gyermekkor Alapítványnak
Defibrillátor a Madarász Utcai Gyermekkor Alapítványnak PDF Nyomtat Email
2011 szeptember 14., szerda 22:52

A Global Party elnevezésű világméretű jótékonysági rendezvénysorozat keretében a Madarász Utcai Gyermekklinika Intenzív Osztálya egy hordozható újraélesztő gépet kapott adományként.

A Global Party a világ legnagyobb jótékonysági rendezvénye, amelynek keretében 80 helyszínen egyszerre egy időben rendeznek partyt a gazdasági és politikai elit számára. A  globális pénzügyi válság ellenére is megrendezésre kerülő eseményre egy páros belépő 900.000 forint Magyarországon. A világszerte több mint 80 ezer kiemelt VIP vendégnek köszönhetően a szervezők jelentős összegeket tudnak fordítani jótékonykodásra. Összesen 10.000 exkluzív belépőt bocsátanak ki, melyek összértéke meghaladja a 12.000.000 angol fontot – ez forintosítva közel 3,6 milliárd forint. Ennek az összegnek egy jelentős része 100 vezető alapítványhoz jut el.

Magyarországon a program keretein belül a Symbol Budapest a Madarász Utcai Gyermekkor Alapítványt támogatta egy mobil defibrillátor adományozásával, amely fontos életmentő eszköz. Dr. Kemény János kuratóriumi elnök elmondta, hogy a kórház tulajdonában lévő defibrillátor már több mint 20 éves, működése megbízhatatlan, használata nehézkes, ráadásul nem is hordozható az eszköz. Az átadott modern, könnyű és mobil újraélesztő gép pillanatok alatt üzembe helyezhető, és a gyermekek sürgősségi ellátására alkalmas. A defibrillátor nélkülözhetetlen, ha hirtelen súlyos szívritmus zavar áll elő, amely az életet közvetlenül veszélyezteti. A kamrafibrilláció ilyen eszköz nélkül kezelhetetlen. Szívmegállás  esetén is azonnali elektromos shock alkalmazása mentheti meg a beteg életét.

A Symbol Budapest Szórakoztató Komplexumban megrendezésre kerülő Global Party kiemelt partnere a Gyermekkor Alapítványnak, ennek köszönhetően további, jelentős támogatást biztosít a Madarász Utcai Gyermekkórház részére. A Global Partyt szeptember 15-én rendezik meg Budapestben.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások